Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Norsk nöttårta

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Dubbel sats räcker till långpanna.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant väl. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Tillsätt mjölet, det smälta smöret och nötterna. Rör smeten slät och häll i formen, grädda ca 30 minuter. Låt kakan svalna. Smält chokladen med grädde och smör, gärna över vattenbad. Bred glasyren över kakan och servera nöttårtan gärna med lättvispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.