- Serverar: 2 portioner
- Tid: 2 timmar 15 minuter
Skriv ut
Ett gott, hållbart och saftigt bröd.
Instruktioner
- Värm mjölk och olja till 37grader, häll i sirapen.
- Smula ner jästen i en bunke, häll över lite degvätska och rör tills jästen är löst, tillsätt resten av vätskan, saltet och havregrynen. Arbeta in nästan allt mjöl, spara lite till utbaket.
- Låt degen jäsa 1 timme. När degen har jäst så arbeta in resten av mjölet, dela degen i två delar som formas till två släta längder. Lägg dem i smorda raka formar ca 1 1/2 liter. Jäs bröden i 30 minuter. Värm under tiden ugnen till 200 grader.
- Nagga de färdigjästa bröden lätt med en gaffel och pensla dem med lite vatten. Strö ev lite havregryn på. Grädda i 200 grader i ugnens nedre del i ca 30 minuter. Stjälp ur bröden ur formen när de svalnat något, låt kallna på galler under bakduk.
Publicerat den
6 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Gott & lättgjort bröd. Blev snabbt en frukostfavorit hos oss.
det här brödet vill jag pröva! vad är vetemjöl special? ciaooo
Mycket gott bröd....
vet inte vad som inte stämde men brödet blev väldigt smuligt. Annars var det lättbakat och såg fint ut. Men det blev ingen favorit hos oss tyvärr
Jag tyckte inte att de blev smuliga, men däremot så verkar jag har en ugn som inte är tillräckligt varm för limporna blev lite degig. Så nästa gång blir det lite längre i ugnen eller lite högre värme. Så det var inte sista gången dom gjordes här. Lätt att baka, toppen att det blir 2 bröd. Tack så mkt!
super gott! brukar mixtra med olika typer av fyllkornsmjöl och det fungerar fint och smakar smarrigt. fungerar jättebra att göra som portionsbröd och blir då inte lika smuligt =) tusen tack!
Kanonbröd! Jag hade bara fiberhavregryn hemma men det gick jättebra det också.
Jättegott!! Första gången jag lyckas med att baka bröd, tack för receptet.
Blev ett bra bröd. Jag bakade på torrjäst och vatten och fiberhavregryn. Gick lika bra. Tack ! Lena
Jätte gott verkligen :)
Ett kanon gott bröd och saftigt. Tack för ett bra recept. Du får en fyra för receptet. Mvh Lena