Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Norskt havregrynsbröd

(11 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 2 timmar 15 minuter
Skriv ut

Ett gott, hållbart och saftigt bröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm mjölk och olja till 37grader, häll i sirapen.
  2. Smula ner jästen i en bunke, häll över lite degvätska och rör tills jästen är löst, tillsätt resten av vätskan, saltet och havregrynen. Arbeta in nästan allt mjöl, spara lite till utbaket.
  3. Låt degen jäsa 1 timme. När degen har jäst så arbeta in resten av mjölet, dela degen i två delar som formas till två släta längder. Lägg dem i smorda raka formar ca 1 1/2 liter. Jäs bröden i 30 minuter. Värm under tiden ugnen till 200 grader.
  4. Nagga de färdigjästa bröden lätt med en gaffel och pensla dem med lite vatten. Strö ev lite havregryn på. Grädda i 200 grader i ugnens nedre del i ca 30 minuter. Stjälp ur bröden ur formen när de svalnat något, låt kallna på galler under bakduk.

Liknande recept

Kommentarer (11)

  • FruHusmus 11 juli 2008

    Gott & lättgjort bröd. Blev snabbt en frukostfavorit hos oss.

  • brii 11 juli 2008

    det här brödet vill jag pröva! vad är vetemjöl special? ciaooo

  • soth64 14 juli 2008

    Mycket gott bröd....

  • miasvante 21 juli 2008

    vet inte vad som inte stämde men brödet blev väldigt smuligt. Annars var det lättbakat och såg fint ut. Men det blev ingen favorit hos oss tyvärr

  • ditolina 5 september 2008

    Jag tyckte inte att de blev smuliga, men däremot så verkar jag har en ugn som inte är tillräckligt varm för limporna blev lite degig. Så nästa gång blir det lite längre i ugnen eller lite högre värme. Så det var inte sista gången dom gjordes här. Lätt att baka, toppen att det blir 2 bröd. Tack så mkt!

  • dicotomia 1 december 2008

    super gott! brukar mixtra med olika typer av fyllkornsmjöl och det fungerar fint och smakar smarrigt. fungerar jättebra att göra som portionsbröd och blir då inte lika smuligt =) tusen tack!

  • Maltemodig 24 januari 2009

    Kanonbröd! Jag hade bara fiberhavregryn hemma men det gick jättebra det också.

  • Samuelsson 2 februari 2009

    Jättegott!! Första gången jag lyckas med att baka bröd, tack för receptet.

  • lena4 13 april 2009

    Blev ett bra bröd. Jag bakade på torrjäst och vatten och fiberhavregryn. Gick lika bra. Tack ! Lena

  • sandra87 23 juli 2009

    Jätte gott verkligen :)

  • Lena 3 april 2011

    Ett kanon gott bröd och saftigt. Tack för ett bra recept. Du får en fyra för receptet. Mvh Lena

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.