Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

God kladdig chokladkaka - Kladdkaka med nougat

(18 kommentarer)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Choklad. Kokos. Och på toppen: ett lager av smaskig nougat. Den här kladdkakan vann första pris i Aftonbladets tävling "Sveriges bästa kladdkaka" och när man provat den förstår man verkligen varför! Underbart kladdig med ett täcke av nougat!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smöra en form med löstagbar kant och bröa den med kokos.
  3. Smält smöret i en kastrull.
  4. Vispa samman ägg och socker, det går bra med handvisp.
  5. Vispa ner mjöl, kakao, vaniljsocker och salt.
  6. Tillsätt det smälta smöret och vispa väl.
  7. Krossa den mörka chokladen och blanda ner i smeten.
  8. Häll all smet i formen och grädda 17–22 minuter beroende på din ugns effekt. För att vara säker på att få en kladdig konsistens bör du känna med en sticka redan efter 15 minuter. När smeten inte längre fastnar på stickan är kakan klar.
  9. Ta ut kakan och låt svalna i cirka 5 minuter innan du hyvlar på ett ca 1 mm tjockt lager nougat. Nougaten smälter och när den har stelnat är kakan färdig att servera med vaniljglass eller vispgrädde.

Liknande recept

Kommentarer (18)

  • prinsessan69 8 juni 2008

    super god

  • IdaFiaLotta 11 juli 2008

    Denna kaka är otrooligt god. Brukar grovhacka blockchokladen bara och sen tillsätter jag en halv påse salta jordnötter. Brukar inte heller hyvla över nån nougat, tycker den blir lite för söt då. Har gjort den flera gånger och den är såå god. Då man ställt den i kylskåpet så den kallnat och stelnat, när man skär den kladdar den precis lagom som den där frödinge kladdkakan ur frysdisken. Jordnötterna ger det där lilla extra. Tack för ett super recept.

  • chokladcookie 13 augusti 2008

    Så helt underbart god! Måste göra igen med ännu mera nougat!

  • Farlini 14 augusti 2008

    Den helt klart godaste kladdkakan jag ätit!! (Å det är många!!) Den får en 5a rakt av bara!! Andra gången jag gjorde den så gjorde jag en å enhalv sats smet å mycke nougat;) MUMS!!!

  • Egonlock 9 september 2008

    Den här var helt otrolig. Den bara smälte i i munnen. Och försvann på ett kick. En solklar femma.

  • missmongo 23 november 2008

    så gott det lät ska vi pröva ikväll tack för tipset =)

  • LEDIVO 8 december 2008

    En smakupplevelse. Kommer göras igen.

  • chokladcookie 14 december 2008

    Bakade denna till min systers middagsbjudning. Mycket god!

  • Johannahjelm 6 januari 2009

    MUMS säger jag bara :D

  • micron 23 januari 2009

    helt klart godaste kladdkakan jag provat...

  • sundanna 26 februari 2009

    Supergott och väldigt uppskattat!

  • kimzan 27 februari 2009

    Den bästa någonsin!! Ju mer choklad och ju mörkare (högre %) desto bättre!! Blockchoklad är inte bra nog för mig ;)

  • tigerlilly27 4 augusti 2010

    Gjorde den här kakan på min sambos 30-års fest, den blev mycket uppskattad. Kommer definitivt att göra den flera gånger :)

  • NUCLEARPANDAx 9 oktober 2010

    Hmm.. Låter som något man ska pröva att göra ikväll :)

  • klingon1 7 mars 2011

    Mumms! den var super god, och lätt att tillaga. :) Tack för receptet ;)

  • Rocky66 27 mars 2011

    Jättegod och enkel att göra Kommer göra om den fler gånger.

  • urkbullen 5 december 2011

    Supergott recept, jag hoppade över kockosen och har även testat toppa med chokladtryffel. MUMS!! Ett av mina absoluta favoritrecept. :-)

  • miaapple 6 december 2012

    Vet inte om jag gjort något fel, men den här kladdkakan var den sötaste jag någonsin ätit. Och det är en del genom åren... Föredrar att chokladupplevelsen tar över hellre än sockersmaken. Gissar att man kan halvera mängden socker då nougat är väldigt sött i sig.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.