Underbart god kladdkaka med smaker av både vit choklad och kladdig nötig fudge.
Instruktioner
- Smält chokladen tillsammans med margarinet över ett vattenbad. Vispa ägg och socker poröst. Gröp ur vaniljstången och blanda i äggblandningen tillsammans med mjöl och chokladblandningen.
Smörj och bröa en rund form med löstagbar botten. Häll i smeten och grädda i nedre delen av ugnen cirka 30 minuter på 175 grader. När kakan är klar ska den fortfarande vara kletig i mitten. Lägg ev. över ugnsfolie så att kakan inte blir bränd ovanpå. När kakan är klar ställ in den i frysen medan du gör glasyren.
- Blanda alla ingredienser förutom margarinet i en kastrull och låt koka under omröning i ca 15 minuter tills fudgen känns seg. Ta kastrullen från plattan och blanda i margarinet. Rör tills du fått en jämn smet.
Hacka nötterna i en mortel och tillsätt sedan i fudgeglasyren. Häll över fudgen på kakan och ställ svalt en stund.
- Servera med en klick grädde.
Publicerat den
10 februari 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej! Jag undrar hur du gör fudgen? MVH//Imminn
ÄLSKAR denna! har lagat den supe många gånger! Galet god. Thanks för recept. denna borde ALLA prova. Awesome!!!