Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vit chokladkladdkaka med nougat och hasselnötsfudge

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Underbart god kladdkaka med smaker av både vit choklad och kladdig nötig fudge.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält chokladen tillsammans med margarinet över ett vattenbad. Vispa ägg och socker poröst. Gröp ur vaniljstången och blanda i äggblandningen tillsammans med mjöl och chokladblandningen. Smörj och bröa en rund form med löstagbar botten. Häll i smeten och grädda i nedre delen av ugnen cirka 30 minuter på 175 grader. När kakan är klar ska den fortfarande vara kletig i mitten. Lägg ev. över ugnsfolie så att kakan inte blir bränd ovanpå. När kakan är klar ställ in den i frysen medan du gör glasyren.
  2. Blanda alla ingredienser förutom margarinet i en kastrull och låt koka under omröning i ca 15 minuter tills fudgen känns seg. Ta kastrullen från plattan och blanda i margarinet. Rör tills du fått en jämn smet. Hacka nötterna i en mortel och tillsätt sedan i fudgeglasyren. Häll över fudgen på kakan och ställ svalt en stund.
  3. Servera med en klick grädde.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • imminn 10 februari 2010

    Hej! Jag undrar hur du gör fudgen? MVH//Imminn

  • banditqueen 13 april 2011

    ÄLSKAR denna! har lagat den supe många gånger! Galet god. Thanks för recept. denna borde ALLA prova. Awesome!!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.