Från "Kladdiga kakor" av Claes Karlsson. Så synd att jag inte kan använda bilden från boken ... kakan formligen dryper av godis ...
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°.
- Lägg ett bakplåtspapper över en springformsbotten, ca 24 cm i diameter, och fäst ringen över.
- Smält smöret i en kastrull på låg värme. När smöret smält lägger du i chokladen och rör om tills den smält. Tillsätt socker, råsocker och ägg under omrörning. Häll eller sikta i vaniljsocker och mjöl. Rör om.
- Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. Låt svalna. Smält nougaten försiktigt på låg värme i vattenbad eller mikro. Bred ut nougaten över kakan och strö över makadamianötterna.
Publicerat den
2 april 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hoppas det är ok, att jag lade in bilden på denna kakan av Claes Karlsson.
Den där kakan såg sjukt god ut måste prova att göra den nån gång!!!
Den har jag redan bakat hittade den i en tiding jag köpte förr veckan.. Bild kommer här ifrån mig!! Super god!
Löjligt god kaka! Lika god dagen efter också! (om det mot förmodan skulle bli något kvar!) Den här skulle man kunna leva på resten av livet! Vem behöver mat?
Underbart! Älskar Knottis inlägg! Ja den ser sjukt gooood ut! ;)
Denna kommer absolut göras :) Undrar bara vad makadamianötter är och var jag hittar dom, aldrig hört talas om? Kan man använda några andra sorters nötter istället? Mvh mia.