Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Långpannerutor med apelsin och nougat

(1 kommentar)  
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Saftiga apelsinrutor toppas med ett lager läcker nougat och dekoreras därefter med hyvlade nougatbitar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och mjöla en liten långpanna som mäter ca 20 x 30 cm, eller klä den med bakplåtspapper.
  2. Smält smör eller margarin och ställ åt sidan att svalna. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Sikta ned de torra ingredienserna och tillsätt finrivet apelsinskal varvat med apelsinsaft. Rör varsamt smeten slät.
  3. Vänd sist ned det ljumma matfettet och rör åter varsamt smeten slät. Bred ut smeten jämnt i bakformen och grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Hyvla 150 g av nougaten över den varma, nygräddade kakan så att den smälter av värmen. Bred därefter ut den jämnt över ytan. Ställ åt sidan att kallna.
  4. Skär upp den kalla kakan i rutor som var och en garneras med en hyvlad nougatbit.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • semlan75 20 februari 2011

    helt underbara!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.