Choklad. Kokos. Och på toppen: ett lager av smaskig nougat. Den här kladdkakan vann första pris i Aftonbladets tävling "Sveriges bästa kladdkaka" och när man provat den förstår man verkligen varför! Underbart kladdig med ett täcke av nougat!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smöra en form med löstagbar kant och bröa den med kokos.
- Smält smöret i en kastrull.
- Vispa samman ägg och socker, det går bra med handvisp.
- Vispa ner mjöl, kakao, vaniljsocker och salt.
- Tillsätt det smälta smöret och vispa väl.
- Krossa den mörka chokladen och blanda ner i smeten.
- Häll all smet i formen och grädda 17–22 minuter beroende på din ugns effekt. För att vara säker på att få en kladdig konsistens bör du känna med en sticka redan efter 15 minuter. När smeten inte längre fastnar på stickan är kakan klar.
- Ta ut kakan och låt svalna i cirka 5 minuter innan du hyvlar på ett ca 1 mm tjockt lager nougat. Nougaten smälter och när den har stelnat är kakan färdig att servera med vaniljglass eller vispgrädde.
Publicerat den
18 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
super god
Denna kaka är otrooligt god. Brukar grovhacka blockchokladen bara och sen tillsätter jag en halv påse salta jordnötter. Brukar inte heller hyvla över nån nougat, tycker den blir lite för söt då. Har gjort den flera gånger och den är såå god. Då man ställt den i kylskåpet så den kallnat och stelnat, när man skär den kladdar den precis lagom som den där frödinge kladdkakan ur frysdisken. Jordnötterna ger det där lilla extra. Tack för ett super recept.
Så helt underbart god! Måste göra igen med ännu mera nougat!
Den helt klart godaste kladdkakan jag ätit!! (Å det är många!!) Den får en 5a rakt av bara!! Andra gången jag gjorde den så gjorde jag en å enhalv sats smet å mycke nougat;) MUMS!!!
Den här var helt otrolig. Den bara smälte i i munnen. Och försvann på ett kick. En solklar femma.
så gott det lät ska vi pröva ikväll tack för tipset =)
En smakupplevelse. Kommer göras igen.
Bakade denna till min systers middagsbjudning. Mycket god!
MUMS säger jag bara :D
helt klart godaste kladdkakan jag provat...
Supergott och väldigt uppskattat!
Den bästa någonsin!! Ju mer choklad och ju mörkare (högre %) desto bättre!! Blockchoklad är inte bra nog för mig ;)
Gjorde den här kakan på min sambos 30-års fest, den blev mycket uppskattad. Kommer definitivt att göra den flera gånger :)
Hmm.. Låter som något man ska pröva att göra ikväll :)
Mumms! den var super god, och lätt att tillaga. :) Tack för receptet ;)
Jättegod och enkel att göra Kommer göra om den fler gånger.
Supergott recept, jag hoppade över kockosen och har även testat toppa med chokladtryffel. MUMS!! Ett av mina absoluta favoritrecept. :-)
Vet inte om jag gjort något fel, men den här kladdkakan var den sötaste jag någonsin ätit. Och det är en del genom åren... Föredrar att chokladupplevelsen tar över hellre än sockersmaken. Gissar att man kan halvera mängden socker då nougat är väldigt sött i sig.