Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nougat & kanelglasspinnar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Bjud på goda små glasspinnar...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda äggvita och florsocker och värm det till ca 50°C.
  2. Vispa med elvisp till en maräng.
  3. Smält Odense nougat och blanda ner kanelen.
  4. Vänd ner nougaten i marängen och tillsätt grädden.
  5. Häll upp smeten i en form med plastfilm i botten i ett ca 1 cm tjockt lager. Ställ in formen i frysen.
  6. När glassen frusit, ta ut med små pepparkaksformar t ex hjärtan eller stjärnor och sätt sedan ihop dem två-och-två på en platt (glass)pinne och ställ tillbaka i frysen.
  7. Doppa i smält choklad och låt stelna innan servering.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Rocktjejen 19 december 2010

    va söta dom var=)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.