Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nougatbiskvier

 
  • Serverar: 20-25 portioner
Skriv ut

Jag älskar dem.Brukar baka dem till jul

Ingredienser

Instruktioner

Mal mandeln. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under fortsatt vispning. Vänd sist i den malda mandeln. Klicka ut på plåt klädd med bakplåtspapper. Platta ut kakorna något så de inte blir så toppiga. Låt kakorna stå i 1 timme innan de gräddas. Grädda dem i 175 grader i 5 minuter. Det ska vara ytterst lite färg på kakorna. Skär nougaten i ca 2 cm kuber. Rulla dem till bollar som trycks fast på kakornas platta sida,snurra kakan runt i handen och tryck med tummen till nougaten så att den sluter till kakans kant. Doppa kakorna i smällt blockchoklad. Låt kakorna stelna i rumstemperatur.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.