Söta småkakor fyllda med krämig nougat.
Instruktioner
- Hacka snabbt ihop smör, florsocker, äggula och vetemjöl. Täck degen med plastfolie och lägg den i kylskåpet att vila i minst 1 timme, gärna över natten.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Dela upp den kalla degen i ett par mindre bitar. Rulla ut bitarna till längder, ca 3 cm breda. skär längderna i kakbitar. Rulla ut nougat till smala längder och skär upp i samma antal bitar som kakbitarna.
- Lägg en bit nougat på varje kakbit och nyp samman degen så att nougaten hamnar i mitten. Rulla till runda kulor och tryck ena halvan lätt i de hackade nötterna.
- Lägg bollarna ganska glest med nötsidan upp på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter.
Publicerat den
29 november 2014
Liknande recept
Skriv kommentar