Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nougatfyllda mörbollar

 
  • Serverar: 55 portioner
Skriv ut

Söta småkakor fyllda med krämig nougat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka snabbt ihop smör, florsocker, äggula och vetemjöl. Täck degen med plastfolie och lägg den i kylskåpet att vila i minst 1 timme, gärna över natten.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Dela upp den kalla degen i ett par mindre bitar. Rulla ut bitarna till längder, ca 3 cm breda. skär längderna i kakbitar. Rulla ut nougat till smala längder och skär upp i samma antal bitar som kakbitarna.
  4. Lägg en bit nougat på varje kakbit och nyp samman degen så att nougaten hamnar i mitten. Rulla till runda kulor och tryck ena halvan lätt i de hackade nötterna.
  5. Lägg bollarna ganska glest med nötsidan upp på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.