Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Farmors nougatkakor

(13 kommentarer)  
  • Serverar: 20-24 portioner
Skriv ut

Ett recept som jag inte provat än, men vill spara för framtida behov. Kakorna bakas i långpannan och skärs i rutor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda samman alla ingredienserna. Fördela degen på bakplåtspappret i en långpanna. Strö på lite potatismjöl på bakplåtspappret innan degen läggs på så släpper kakan bättre.
  2. Grädda 15-20 minuter i 175º.
  3. Så snart kakan tagits ut från ugnen hyvlas nougat i tunna skivor och läggs över hela kakan. Skär sedan i passande rutor

Liknande recept

Kommentarer (13)

  • Bodil56 6 september 2009

    Farligt goda! Kommer att bakas till flera kyrkkaffen på jobb!

  • timiti 19 december 2010

    Mkt goda och mkt uppskattade här hemma! :)

  • ronjapersson 19 december 2010

    väldigt gooda och lite mjuka.

  • baraklara 9 februari 2012

    Går kakorna att frysa??

  • misslindis 20 september 2012

    Kakorna går absolut att frysa, nästan ett måste...men glöm inte att lägga något mellan kakorna om man staplar kakorna i en burk. *farligt goda*

  • anisko 20 september 2012

    Har bakat de här kakorna massor av gånger - otroligt goda!

  • anisko 20 september 2012

    Glömde skriva att det går också bra att ha på lite blockchoklad eller annan choklad, behövs inga mängder. Som sagt supergoda!

  • jernqvinnan 20 september 2012

    Min dotter brukar göra en variant med jordnötssmör i som är jättegoda.

  • R005ter 23 september 2012

    Hej, ska man alltså blanda alla ingredienser UTOM nougaten innan man gräddar? Eller ska man ha lite extra nougat på toppen sen?

  • tigerlilly27 23 september 2012

    De här gjorde jag till ett möte och kakorna gjorde succé. Verkligen goda!!!

  • Miha1 10 oktober 2012

    Super goda! Gjorde succé på jobbet:-)!

  • ElviraV5 31 oktober 2012

    Mums! Dom blev riktigt smaskiga! Testa att ringla smält choklad över kakan innan ni skär den i bitar, blev väldigt fint och mycket gott! :)

  • SweStars 18 november 2012

    Mycket, mycket enkla att göra! Testa igår och räckte till en stor, stor plåt. Däremot är det för mycket socker! Det knastrar alldeles för mycket så jag rekommenderar folk att använda 2,5-2,75 dl socker. Ska testa dra ner på sockret nästa gång. Strödde även kokos i botten istället. Blev gott och kakan lossnade lätt från bakplåtspappret. VARNING för att smöret rinner ut i plåten, se till att ha minst 1,5 cm höga kanter!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.