Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nougatpaj med polkagrismaräng

(9 kommentarer)  
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Sambon ville ha en dylik paj, så vad gör man? Jo, man skapar den...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm grädden till fyllningen till cirka 50°. Tillsätt nougaten i små bitar och rör tills all nougat är upplöst i grädden. Låt svalna.
  2. Mät upp mjöl, socker och kakao i en skål. Blanda dem väl. Lägg i kylskåpskallt matfett, skuret i små bitar.
  3. Finfördela fettet i mjölblandningen med en gaffel eller med fingertopparna eller i en matberedare till en smulig massa.
  4. Tillsätt äggulan och vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
  5. Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Nagga degen och låt den stå svalt 30 min.
  6. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen vid 200° i cirka 10 minuter.
  7. Tillsätt potatismjölet till den avsvalnade nougatgrädden och vispa hårt.
  8. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i nougatgrädden.
  9. Bred ut fyllningen över bottnen på pajskalet. Grädda i mitten av ugnen vid 200° i cirka 20 minuter.
  10. Sänk ugnsvärmen till 175°.
  11. Krossa polkagrisarna till små smulor.
  12. Vispa äggvitorna till hårt skum, tillsätt hälften av sockret och vispa smeten ganska styv. Vänd ner resten av sockret och polkagriskrosset.
  13. Bred eller spritsa marängsmeten över hela fyllningen.
  14. Sätt in pajen i mitten av ugnen och grädda tills marängen fått lite färg.
  15. Låt pajen svalna i formen innan den serveras som dessert eller kanske till eftermiddagsfikat, gärna med en klick osötad vispad grädde till.

Liknande recept

Kommentarer (9)

  • gotbot 18 april 2010

    Inga kommentarer? :< endå veckans mest sparade recept, Var den god/lättlagad?

  • Marra-girl 23 april 2010

    det var nog den godaste paj jag ätit!!

  • saladfingers 19 september 2010

    ojoj, måste testa!

  • tereees 29 oktober 2010

    Otroligt god!

  • ingela71 2 mars 2011

    Väldigt god!Jag gjorde pajskalet glutenfritt och det gick utmärkt!

  • Mufflo 16 januari 2012

    Hej Går pajen och frysa ner om man vill göra den i förtid för att spara tid vid bjudningen? :-)

  • GodareMat 18 januari 2012

    Marängtäcket tycker inte riktigt om frysning, det är då bättre att göra pajen dagen före om man har tidsbrist samma dag som den ska serveras...

  • fiffi96 23 augusti 2012

    Asgod!! Kan verkligen tipsa om den! !!

  • saxa 26 oktober 2012

    God, men hade förväntat mig mer eftersom jag tyckte den var tidskrävande. Kommer ej att gör den igen av den anledningen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.