Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nougatsemla med kaffegrädde

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Rivna kaffebönor ger en väldigt god smak till nougatfyllningen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda smöret och vetemjölet i en matberedare eller blanda samman med fingrarna. Smula ner jästen i en bunke. Häll i mjölken och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt ägg, socker och stött kardemumma. Arbeta samman mjölblandningen med vätskan till en smidig deg, ca 5 minuter i maskin eller ca 10 minuter för hand.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord och baka ut den till 6 runda bullar, ca 125 g. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa under bakduk i rumstemperatur i ca 2 timmar eller över natten i kylskåp.
  3. Sätt ugnen på 250 grader.
  4. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda dem mitt i ugnen i 6-8 minuter. Låt dem svalna. Skär av trekantiga lock på bullarna. Gröp ur inkråmet. Fyll bullarna med nougaten. Riv ner kaffebönorna i grädden och vispa den fluffig.
  5. Spritsa eller klicka ut grädden på fyllningen. Lägg locken ovanpå grädden. Sikta över florsocker och servera!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.