Rivna kaffebönor ger en väldigt god smak till nougatfyllningen.
Instruktioner
- Blanda smöret och vetemjölet i en matberedare eller blanda samman med fingrarna. Smula ner jästen i en bunke. Häll i mjölken och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt ägg, socker och stött kardemumma. Arbeta samman mjölblandningen med vätskan till en smidig deg, ca 5 minuter i maskin eller ca 10 minuter för hand.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och baka ut den till 6 runda bullar, ca 125 g. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa under bakduk i rumstemperatur i ca 2 timmar eller över natten i kylskåp.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda dem mitt i ugnen i 6-8 minuter. Låt dem svalna. Skär av trekantiga lock på bullarna. Gröp ur inkråmet. Fyll bullarna med nougaten. Riv ner kaffebönorna i grädden och vispa den fluffig.
- Spritsa eller klicka ut grädden på fyllningen. Lägg locken ovanpå grädden. Sikta över florsocker och servera!
Publicerat den
16 februari 2015
Liknande recept
Skriv kommentar