De flesta barn älskar nudelsoppa. Enkel att göra och rolig att äta. Min bekantskap med denna ganska simpla rätt var under Asienresorna i slutet på 80-talet – som frukost. När man tröttnat på stekta ägg, flottiga bananpannkakor och ostfyllda toast kändes nudelsoppan som rena himmelriket. I dag är soppan standard i Oscarschem, som mellanmål när en drös hungriga tjejer kommer hem från skolan. Och ja, ibland även som frukost. Enkel att göra i olika varianter efter önskemål. En med kyckling – en annan utan. Morötter och bönor till veggisungen och eller utan grönsaker till den superkräsna. Grunden som gör den här soppan lite extra god är sesamolja, vitlök, färsk ingefära och gärna basilika och koriander. Sen är det bara att använda fantasin.
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.