Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Supergod nudelsoppa

 
  • Serverar: 1-2 portioner
  • Tid: 5 minuter
Skriv ut

De flesta barn älskar nudelsoppa. Enkel att göra och rolig att äta. Min bekantskap med denna ganska simpla rätt var under Asienresorna i slutet på 80-talet – som frukost. När man tröttnat på stekta ägg, flottiga bananpannkakor och ostfyllda toast kändes nudelsoppan som rena himmelriket. I dag är soppan standard i Oscarschem, som mellanmål när en drös hungriga tjejer kommer hem från skolan. Och ja, ibland även som frukost. Enkel att göra i olika varianter efter önskemål. En med kyckling – en annan utan. Morötter och bönor till veggisungen och eller utan grönsaker till den superkräsna. Grunden som gör den här soppan lite extra god är sesamolja, vitlök, färsk ingefära och gärna basilika och koriander. Sen är det bara att använda fantasin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Världens snabbaste, billigaste och godaste soppa. Perfekt när det är mer luft än mat i kylen som både mellanmål och middag. Dessutom nyttig. Det skiljer i både smak och kvalitet på olika fabrikat nudelsoppor. Sopporna som kommer med minst två kryddpåsar (torr smaksättning, oljemix och chili) brukar vara bäst. Vissa fabrikat är så smaklösa att det krävs en halv buljongtärning för soppan ska bli mer än vatten. Smaka dig fram!
  2. Sätt på vatten i vattenkokare. Bryn vitlök och ingefära i sesamoljan. Kasta i nudlarna och kryddmixen som kommer med. Täck med vatten och kasta i grönsakerna och kycklingen. Koka upp – stäng av värmen och servera. Dekorera med örterna. Smaksätt eventuellt med ljus sojasås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.