Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Thaisallad med räkor och ingefärsdressing

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Krispigt, hett och gott- den här nudelsalladen är precis vad du vill ha i sommar. Servera med pinnar och från ett stort generöst fat. 467 kalorier per portion 23 g fett 26 g protein 36 g kolhydrater

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina räkorna om du använder frysta, skala och ställ dem i kyl fram till servering. Koka glasnudlarna enligt anvising på förpackningen, lägg i sugarsnapsen när det återstår 1 minut av koktiden. Häll av i durkslag och skölj i kallt vatten. Snitta ev sugar snapsen på snedden.
  2. Skala och tärna gurkan. Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Ansa och strimla salladslöken fint. Halvera, kärna ur och tärna avokadon.
  3. Skölj och skiva chilin fint (den som ä känslig för hetta halverar och kärnar ur chilifrukten först.) skölj och skiva rädisorna fint, lägg dem i iskallt vatten så de krispar sig.
  4. Ingefärsdressing: Pressa limen. Blanda limejuicen med övriga ingredienser.
  5. Rosta sesamfrön i en torr het stekpanna. Blanda nudlar och sugar snapsen med hälften av dressingen. Tillsätt gurka, paprika, lök, chili och rädisor.
  6. Varva nudelsalladen med spenat och räkor i en stor skål. Toppa med korianderblad, sesamfrön och resten av dressingen. Servera med limeklyftor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.