Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratinerad hummer

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lyxa till det på nyår! En lyxig restaurangrätt som med djupfryst hummer kan bli en perfekt rätt för nyårssupén. Den här varianten är lättlagad med ganska få ingredienser.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela humrarna på längden och ta ut allt kött, även ur klorna. Ta vara på skalhalvorna. Skär champinjonerna i klyftor och fräs dem sakta i lite smör. Skär hummerköttet i bitar och lägg det bland champinjonerna. Värm sakta och häll i konjak.
  2. Fräs mjöl och smör i en kastrull och tillsätt grädde under kraftig vispning. Vispa ihop äggula med lite grädde och tillsätt det i grädden, det får inte koka. Salta och peppra och vispa ner osten, smaka av, såsen ska vara ganska tjock.
  3. Blanda försiktigt såsen med champinjonerna och hummerköttet. Fyll hummerskalen med blandningen och strö på riven ost. Gratinera under grillelementet tills ytan fått en vacker gyllenbrun färg.
  4. Garnera med färska örter och servera genast.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Saanse 20 november 2010

    Provade Guardianlinda's gratinerade hummer igår kväll. Super gott. Hade tyvärr inga champinjoer bytte det med torkade kantareller som jag la i blöt i ca 30 min. Jag la till lite strimlad purjo och finhackad vitlök också. Det här är ett recept som jag kommer använda mig av i framtiden. /Sanna

  • johanfredrik 13 oktober 2012

    Riktigt gott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.