Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nyårsdessert choklad

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Årets höjdare för ett perfekt avslut och en bättre början.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
  2. Koka upp grädden, slå den över mjölkchokladen, vispa tills all choklad har smält, rör ner gelatinbladen och mjölken, sila.
  3. Plasta och ställ kallt – helst dagen innan.
  4. Rör de tinade bären med strö- och vaniljsocker.
  5. Fördela bären i botten på åtta portionsglas.
  6. Ställ in i dem i frysen under tiden du vispar moussen som lättvispad grädde.
  7. Klicka eller spritsa upp moussen i portionsglasen och ställ kallt i minst 1 timme.
  8. Häll ett tunt lager med Odense chokladsås ovanpå chokladmoussen så att det täcker.
  9. Hyvla med hjälp av potatisskalare den vita chokladen i fina strimlor, toppa upp i glaset och dekorera med färska bär.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Mammatiwi 1 januari 2013

    Lätt som en plätt och supergott!! +++++ av oss :-D

  • jennie0220 1 januari 2013

    Blev storsuccé igår! Underbart gott

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.