Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nybakade frukostbröd

 
  • Serverar: 24 portioner
  • Tid: 10 timmar 15 minuter
Skriv ut

Gör degen kvällen före, jäs kallt och grädda dagen efter.

Ingredienser

Instruktioner

Blanda ut jästen i en bunke med litet av vattnet, fyll på med resten.. Tillsätt salt, havregryn och mjöl. Arbeta samman till en deg (ganska lös). Täck över och låt stå i kylen över natten. Nästa morgon häller man degen i två smorda avlånga formar, 1½ liters. Baka i 200 grader cirka 50 minuter, Pensla ett par gånger med kallt vatten för mjukare skorpa. Häll upp och svalna under duk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.