Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nyponbröd

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Har du inte provat att baka bröd på nyponsoppa är det dags att göra det nu! Soppan ger brödet en lite sötsyrlig karaktär.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke. Häll nyponsoppa och vatten (37 grader) över jästen. Tillsätt smält och avsvalnat smör, salt och vetemjölet, lite i taget. Arbeta till en smidig deg 5-10 minuter. Låt degen jäs i 30 minuter.
  2. Baka ut till en bulle. Lägg bullen i en mjölad jäskorg och låt jäsa övertäckt 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Vänd upp brödet på en lätt mjölad plåt och grädda långt ner i ugnen i ca 25 minuter. Låt det svalna på ett galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.