Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nyponglass och äppelterrin

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Nypon och äpple är en härlig kombination!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Glass: Lägg gelantinen blött i lite vatten. Koka upp grädden. Ta bort från spisen. Krama ur gelantinen och lägg den i grädden. Rör tills gelantinen har smält. Tillsätt alla övriga ingredienser och blanda väl. Låt kallna.
  2. Fyll i en skål och ställ i frysen. Rör om minst var 30:e minut för att få en slät konsistens. Täck över med lock eller matfilm när glassen är frusen.
  3. Äppelterrin: Dela äpplen i 4 delar. Ta bort kärnhuset. Tunnskiva äppelkvartingarna.
  4. Blanda vatten, socker och sirap/glykos och koka tills massan börjar bli ljusbrun. Tillsätt kanel. Häll karamellmassan i en ugnsfast form.
  5. Lägg äpplarna på karamellmassan. Baka i ugn i 30 minuter vid 150 grader. Låt svalna. Täck med matfilm och lägg på en skål eller tallrik och förvara under lätt press i minst tio timmar.
  6. Servering: Ta fram glassen och låt den tempereras i kylen i 30 minuter.
  7. Servera glass och äppelterrin var för sig.
  8. Tips: Det går at använda elvisp vid infrysningen. Ha visparmarna kvar i skålen frysen och koppla ihop elvispen varje gågn Du skall röra om.
  9. Äppelterrinen och glassen går att förbereda flera dagar i förväg. Du kan även värma terrinen i mikron före serveringen

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.