Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nyponkavring

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Nyponskalsmjöl med sin söta smak tillsammans med sirap blir till en oslagbar kavring!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Häll över vattnet och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt sirap, nyponskalsmjöl och fänkålsmjöl. Arbeta in mjöl och salt till en smidig deg. Täck bunken med plastfolie och låt jäsa ca 1½ timme.
  2. Häll ut degen på mjölad arbetsbänk och forma försiktigt till en limpa. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ytterligare ca 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Pensla brödet med vatten och strö på sesamfrön. Grädda brödet i nedre delen av ugnen ca 30 minuter tills det fått en fin skorpa. Låt brödet kallna på galler.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.