- Serverar: 35 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Ett jättegott och mättande snacks när du behöver energi eller bara är lite sötsugen. Innehållet kan varieras. Mitt nästa experiment är att ha i torkade äpplen och kanel i stället för aprikoser/fikon.
Instruktioner
- Sätt ugnen på ca 200-225 grader. Lägg ett bakplåtspapper i långpannan.
- Hacka (för hand eller med beredare) mandel, hasselnötter och cashewnötter grovt och häll i en stor och vid skål. Blanda i de övriga fröerna och nyponskalsmjölet (och kanel om du har i torkade äpplen).
- Hacka de stora frukterna till mindre bitar och blanda i nötblandningen tillsammans med blåbär och tranbär/gojibär. Blanda runt.
- Vispa äggvitorna till ett ganska hårt skum och vänd ner i nötblandningen. Blanda ordentligt så nötblandingen blir genomvätskad. Häll ut blandningen i långpannan och pressa ut till en stor platt kaka och jämna till så det är jämntjockt .
- Tryck och pressa så det blir kompakt. Skär med en vass kniv ut lagom stora rutor. Ställ in i näst nedersta falsen i ugnen och grädda ca 10-15 minuter eller tills ”kakan” har fått lite färg.
- Stäng av ugnen och låt kakan stå inne på eftervärme så den torkar till.
- Lägg bitarna i en burk med tättslutande lock när de har svalnat.
Publicerat den
25 september 2012
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Bästa bars receptet jag hittat här, tack!
Jag har testat med torkat äpple och kanel - det blev jättegott!!