Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smarrig Vildsvinspaj

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Har du överblivet kött från en tidigare middag så passar det utmärkt att göra denna goda paj av det så har du ytterligare en god middag :-) Bottnen till denna tycker vi är godare än vanlig pajbotten samt dessutom nyttigare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Nyp ihop smöret, vetemjölet, linfrön samt sesamfrön. Blanda i 2-3 msk kallt vatten. Skrapa degen på mjölat bakbord och forma degen rund samt kavla till drygt 30 cm i diameter. Rulla degen runt kaveln så är den lätt att flytta till formen som är 30 cm i diameter. Nagga och sätt degen i kylen så länge du tillreder fyllningen.
  2. Skär köttet i tärningar. Skölj och skär purjolöken i smala ringar. Vispa ihop ägg, grädde, mjölk och kryddor.
  3. Tag pajdegen ur kylskåpet och fyll den med först kött, sen purjolök ( spar lite till garneringen ) osten samt häll över äggblandningen. Garnera med lite purjoringar, paprikaringar och små tomater eller något annat kul du har hemma.
  4. Grädda i 200 grader i nedre delen av ugnen ca 40 minuter. Ät gärna en god sallad och ett gott vin till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.