Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsomelett med stekta grönsaker

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Jättegod, nyttig, enkelt och passar perfekt till middag! Det roligaste är att man kan välja vilka grönsaker man vill eller har hemma.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ungen på 200 grader.
  2. Kläcka äggen i en bunke och häll därefter i mjölken och kryddorna, vispa samman.
  3. Skär grönsakerna i bitar, storleken beror på hur du vill ha dem, klipp även baconet i mindre bitar och stek tills de blivit knapriga, ta och lägg baconet på en bit hushållspapper för att de mesta fettet ska sugas bort. Fortsätt med att steka grönsakerna i lite olja tills de blivit mjuka.
  4. Lägg bacon och grönsaker i botten i en ugnssäker form (15x30 cm använde jag) och häll på äggblandningen. Grädda i mitten av ungen i ca 25 minuter.
  5. Tips: Hoppa över baconet och ni har en vegetarisk omelett istället.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • annsofiem 23 oktober 2012

    Använde wokgrönsaker-bra snabbmat!

  • Vimes 10 mars 2013

    Har blivit ett basrecept som jag utgår från varje gång jag behöver en snabb och enkel lunch eller middag. Kanon, lika uppskattat varje gång, oavsett vilka grönsaker jag väljer!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.