- Serverar: 2 portioner
- Tid: 10 timmar
Skriv ut
Saftigt och gott till sista biten!
Instruktioner
- Blanda de grova mjölsorterna och fröna, häll de kokande vattnet på och rör om till allt blandat sig. ställ åt sidan och lägg på ett lock.
- Lös upp 50 g jäst i kallt vatten och tillsätt salt och mjöl, blanda till en slät lös deg. Lägg en våt handduk över och låt stå över natten.
På morgonen, lös upp resterande jäst i ca ½ dl ljummet vatten, häll i degen och blanda allt till en smidig deg, tillsätt ytterligare 7-9 dl vetemjöl för att få en smidig deg. Tag upp och dela i två bitar och forma två bröd på tvären på plåten. Låt jäsa med handduk över ca 40 min.
- Sätt ugnen på 250 g, sätt in bröden i dem varma ugnen och grädda i 10 min, sänk temp till 200 g och samtidigt öppna och spraya bröden med kallt vatten, grädda färdigt i 30 min.
Publicerat den
27 januari 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Roligt att baka och gott. Men funderar på om det är felskrivet i receptet. för innan det gick att forma limpor tillsatte jag minst 1 liter mjöl extra.
Jag la också till mer mjöl. Tror att det är felskrivet. Mycket gott bröd. och mycket lätt att baka.