Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lottas nyttiga bröd

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 10 timmar
Skriv ut

Saftigt och gott till sista biten!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda de grova mjölsorterna och fröna, häll de kokande vattnet på och rör om till allt blandat sig. ställ åt sidan och lägg på ett lock.
  2. Lös upp 50 g jäst i kallt vatten och tillsätt salt och mjöl, blanda till en slät lös deg. Lägg en våt handduk över och låt stå över natten. På morgonen, lös upp resterande jäst i ca ½ dl ljummet vatten, häll i degen och blanda allt till en smidig deg, tillsätt ytterligare 7-9 dl vetemjöl för att få en smidig deg. Tag upp och dela i två bitar och forma två bröd på tvären på plåten. Låt jäsa med handduk över ca 40 min.
  3. Sätt ugnen på 250 g, sätt in bröden i dem varma ugnen och grädda i 10 min, sänk temp till 200 g och samtidigt öppna och spraya bröden med kallt vatten, grädda färdigt i 30 min.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • emkkrist 3 februari 2011

    Roligt att baka och gott. Men funderar på om det är felskrivet i receptet. för innan det gick att forma limpor tillsatte jag minst 1 liter mjöl extra.

  • gtxtzjon 3 mars 2011

    Jag la också till mer mjöl. Tror att det är felskrivet. Mycket gott bröd. och mycket lätt att baka.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.