Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nyttig spenatlasagne

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 3-4 portioner
Skriv ut

Perfekt att frysa in bitar till lunchlådan. Detta recept är enkelt och lättlagat, och dessutom smalt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med tomatsåsen. Hacka lök och fräs i olja. Tillsätt tomater, örtkrydda, salt och peppar. Låt koka i 10 minuter.
  2. Tina spenaten i en kastrull så att vätskan avdunstar. Låt svalna något. Blanda i keson.
  3. Lägg hälften av tomatsåsen i botten på en smord form. Varva sedan spenatblandning och lasagneplattor. Det är viktigt att plattorna inte ligger omlott. Lägg därefter på resten av tomatsåsen och strö över den rivna osten. Häll sist över mjölken. Grädda i ugn 225 grader 35-40 minuter. Täck lasagnen med folie den sista stunden.
  4. Servera med en sallad.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • JennyCuba 16 januari 2010

    MKT GOTT!

  • VeronicaLundman 17 juli 2010

    Mycket god lasagne blev det som uppskattades av både barn och vuxna! Dock hade jag mycket mera kryddor än vad som står i receptet. Jag kryddade också spenaten och keson med salt och peppar. Rekomenderas varmt!

  • tinar 15 januari 2011

    Oj,så gott det blev!! En 5:a utan tvekan! Men jag drog på rätt rejält med extra kryddor. Detta blir en perfekt rätt att frysa ner & ha till lunchlådan! Mums!

  • evisen86 16 januari 2012

    hej, vilka kryddor har ni använt? :)

  • Healthylicious 29 mars 2013

    Supergott!! Tack för detta recept :D

  • hanna_bohren 20 juli 2013

    Jättegott!! Körde egenodlad färsk spenat.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.