Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cranks goda bullar

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Det här receptet kommer från Cranks hälsorestauranger i London. Dom är berömda för sin nyttiga mat och framför allt för deras bröd som innehåller mycket fibrer. Är t.ex. goda till soppa och sallad eller som frukostmacka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke. Värm vatten och honung till 37º. Häll lite av degspadet över jästen och rör så att den löser sig. Tillsätt resten av degspadet och därefter salt, havregryn, rågmjöl och det mesta av vetemjölet. Arbeta samman ingredienserna till en smidig deg. Jäs under bakduk ca 1 timme.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda den smidig. Dela degen mitt itu. Rulla ut varje del till en längd, skär den i jämna bitar. Rulla varje bit till en rund eller avlång bulle.
  3. Doppa bullarna i vetekli. Lägg dem på smord eller bakpappersklädd plåt. Läs ca 30 minuter.
  4. Grädda bullarna i 225º varm ugn, mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt bullarna kallna på galler under bakduk.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Claristar 8 januari 2011

    Jag bakade dessa bullar igår och de var mycket goda. Enkel deg att arbeta med och de var nyttiga. Tyvärr var det väldigt torra dagen efter och smakade inte alls gott. Då hade jag ändå i mindre mjöl än vad det skulle.

  • makake 10 augusti 2012

    tycker de är kanon , känns lite nyttigare än vanligt bröd. perfekta att ha i frysen

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.