Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nyttig kanelbulle

 
  • Serverar: 15 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Nyttig och god bulle som smakar som vanliga kanelbullar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
  2. Blanda mjöl, salt, kardemumma, bakpulver och sötning i en skål. Rör sedan ner mjölblandningen med äggvitorna försiktigt. Tillsätt sist vattnet/mjölen.
  3. Bred ut smeten till en cirkel antingen i en non-stick form eller på ett oljat bakplåtspapper som sedan läggs i en bakplåt. Gör inte cirkel för tunn och inte heller för tjock utan ligg på något mellanting.
  4. Grädda i ugnen 5-6 minuter på 200 grader. Gör under tiden fyllningen genom att blanda samman alla ingredienser och tillsätta vatten/mjölk så att den blir lite rinnigare.
  5. Låt svalna av lite innan du brer på fyllningen. Rulla till en avlång rulle och skär upp i små bullar på bredden (det blir cirka 6 st).
  6. Sätt in i ugnen ytterligare ungefär 3 minuter

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.