Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nyttiga franskbullar

 
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Goda bullar som är nyttig och lätta att göra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en degbunke, häll över vattnet och rör så det löser sig. Tillsätt olja, salt, kryddor, havregryn och det mesta av mjölet. Arbeta deg kraftigt så den blir smidig, låt den jäsa under duk ca 1 timma.
  2. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig på nytt. Dela degen i ca 20 lika stora delar, rulla dem till runda bullar, lägg dem på bakpappersklädda plåtar och låt jäsa ca 15-20 minuter.
  3. Pensla med ägg och strö ev över vallmofrö. Grädda mitt i 250 g ugnen 12 minuter eller tills de fått färg. Låt kallna på galler under duk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.