Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nyttiga mellanmålsbullar med fikon och valnötter

(1 kommentar)  
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Lättbakade mellanmålsbullar med fullkornsdinkel. Fyllda med krispiga valnötter och söta fikon.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg fikonen i ca 1 timme. Smält smöret och häll det i det fingervarma vattnet. Rör ner jästen och saltet och därefter mjölet. Sist vänder du ner fikon och valnötter. Låt jäsa ca 1 timme.
  2. Forma degen till lagom stora bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper eller lägg dem i muffinsformar om du vill. Grädda i 10-15 minuter på 225 grader.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Matmor74 11 december 2012

    Jättegoda! Perfekta att ta med som nyttigt mellanmål. Provade att lägga på lite Bredgott och fikonen gör att en getost/fetaost förmodligen passar bra till. Tack :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.