Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nyttigare äppelpaj

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Istället för vitt mjöl har jag använt mig av dinkelmjöl av fullkorn, fiberberikade havregryn och frön. Det ger ett lägre GI-värde i pajen. Med honung och minskad sockermängd med en touch av salt. En riktig hit!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader
  2. Skär smöret i mindre bitar och knip ihop med havregrynen, mjölet, pumpakärnorna och solrosfröna. Tillsätt sedan sockret och saltet.
  3. Skala och skär äpplena i bitar. Tillsätt kanelen, saltet och honungen.
  4. Lägg äpplena i en pajform och smula över degen. Sedan ska den stå i mitten av ugnen i 20-25 min

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Lenael 5 november 2013

    Hej jag har bjudit på den här goda pajen vid två tillfällen nu. Bara hurrarop från alla!!! Nu ska jag baka en och bjuda tjejkompisarna på ikväll.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.