Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nyttigare hamburgerbröd

 
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 1 timme 45 minuter
Skriv ut

Enkelt. Jag har bytt ut vetemjölet mot siktat dinkel för att göra det nyttigare:)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en degbunke.
  2. Värm mjölken och oljan i en kastrull tills den blivit fingervarm.
  3. Häll lite av degvätskan över jästen och rör till jästen löst upp sig. Häll över resten av degvätskan och tillsätt salt, socker, kli och vetegroddar. Rör om.
  4. Tillsätt grahamsmjölet, 6 dl av dinkelmjölet och arbeta in till en jämn och smidig deg som släpper bunkens kanter.
  5. Strö över lite mjöl och låt jäsa 30-40 minuter under bakhandduk. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt.
  6. Dela degen i 2 delar. Dela varje del i 10 bitar. Kavla eller tryck ut varje bit till en rund platt bulle, ca 10 cm i diameter. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt och låt jäsa övertäckt igen i 30 minuter.
  7. Pensling (valfritt): Pensla med vatten eller uppvispat ägg och strö på sesamfrön. (Använder man vatten fastnar inte fröna lika lätt dock).
  8. Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 8-12 minuter. Låt svalna under bakhandduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.