Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nyttigare kladdkaka

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Vem gillar inte kladdkaka? Denna är helt glutenfri, innehåller inget vitt socker och smör, men är lika god för det! Vill man göra kakan ännu nyttigare så uteslut den vispade grädden och servera med en klick grekisk yoghurt istället.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda ihop de torra ingredienserna i en skål. Mixa aprikoser, bananer och honung till en slät smet i en matberedare. Tillsätt ägg och mixa igen. Rör samman med de torra ingredienserna. Smält kokosoljan och rör försiktigt ner i smeten.
  3. Smörj en form med löstagbara kanter, 24 cm i diameter med kokosolja. "Bröa" den med kokosflingor och fyll formen med smet. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Kakan ska vara kladdig när du tar ut den från ugnen. Låt svalna.
  4. Servera den kylskåpskall, gärna med lite vispad grädde eller grekisk yoghurt och några bär på toppen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.