Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nyttigare scones

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Ibland drar man sig för att baka scones - det är ju så onyttigt. Men kolla in det här goda fullkornsreceptet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader. ´
  2. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Tillsätt margarin och rör med degkrokarna på vispen. Tillsätt filmjölken och rör snabbt ihop degen. Forma fyra sconeskakor av klassiskt snitt. Grädda i ca 10 minuter.
  3. Servera något avsvalnade med marmelad och ost. Te är gott till förstås. Kan rekomendera att servera med någon annorlunda marmelad, t ex hemgjord, för att få det extra EXTRA!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • smeand 18 januari 2010

    Kan råg vara dinkel? Jag trodde dinkel var vete!

  • 123Linnea 18 januari 2010

    Jag har skrivit fel - det ska vara ELLER gärna dinkel. Tack för att du såg det. Ska redigera!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.