Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nyttigt GI bröd

(12 kommentarer)  
Nyttigt GI bröd Nyttigt GI bröd
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Väldigt gott, väldigt lättbakat, bra bröd för magen. Funkar båda som frukostbröd eller som "kaka" om man har i mer socker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ihop bakpulver och de olika mjölsorterna, fast bara hälften av vetemjölet, i en stor skål.
  2. Häll i frukten, nötterna och fröna och blanda. Häll sedan på vätska och sirap. Blanda i mjöl tills smeten blir lagom kladdig och ganska tung. (Inte som vanligt bröd, utan som en blandning mellan mjuka kakor och bröddeg.)
  3. Smöra och bröa två brödformer, eller lagom stora former.
  4. Grädda i 175 grader ca 50 min. Det ska vara lite kladdigt, men om det är för kladdigt, ha i ugnen lite till.
  5. Godast nybakat! Förvara i frysen.

Liknande recept

Kommentarer (12)

  • evelinajohansson 23 augusti 2008

    detta e kanon gott!!!! men det skulle kunna tillsättas lite salt för att bli perfekt.

  • trissmamman 12 januari 2009

    Kanon gott bröd och enkelt att göra

  • Misannel 3 mars 2009

    BÄSTA BRÖDET skulle jag vilja kalla detta. Brödet blev jättegott och enklare kan det inte bli. Själv bytte jag ut vetemjölet mot mörkt lantbrödsmjöl och slopade sirapen. Mixade ner 1 påse ICA:s höstmix med bl.a fikon, päron & aprikoser istället för russin...MUMS!

  • emeliebroby 19 oktober 2009

    Supegott bröd.....lätt att göra =)

  • Lennart_58 9 november 2009

    Jättejättegott frukostbröd, 5p, o tack för receptet.

  • lottahekton 4 mars 2010

    Väldigt gott och mättande bröd! Lika gott nybakat som upptinat ur frysen. Super gott! 5 av 5 i betyg!

  • GoldenHeart 13 mars 2010

    Alldeles för kletigt för min smak. Hade det till och med i ugnen 70 minuter..

  • Okänd 13 mars 2010

    tja, det är ett bröd som inte direkt är torrt, men ibland krävs det en lite längre stund i ugnen, beroende på vilken ugn man har. Kanske var smeten för lös från början?

  • browniie 2 september 2010

    Ingen som har en näringstabell för detta bröd?

  • Maria_Gbg 14 november 2010

    Kan man kalla det GI-bröd när det är sirap i?

  • Jessica83a 18 februari 2011

    Skulle inte kalla det GI bröd, men det ser gott ut!

  • sanna740 22 oktober 2011

    GI bröd med 10 dl vetemjöl?Finns väldigt många recept på bröd här som är helt utan vetemjöl och sirap...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.