- Serverar: 2 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Väldigt gott, väldigt lättbakat, bra bröd för magen.
Funkar båda som frukostbröd eller som "kaka" om man har i mer socker.
Instruktioner
- Rör ihop bakpulver och de olika mjölsorterna, fast bara hälften av vetemjölet, i en stor skål.
- Häll i frukten, nötterna och fröna och blanda.
Häll sedan på vätska och sirap. Blanda i mjöl tills smeten blir lagom kladdig och ganska tung.
(Inte som vanligt bröd, utan som en blandning mellan mjuka kakor och bröddeg.)
- Smöra och bröa två brödformer, eller lagom stora former.
- Grädda i 175 grader ca 50 min. Det ska vara lite kladdigt, men om det är för kladdigt, ha i ugnen lite till.
- Godast nybakat! Förvara i frysen.
Publicerat den
8 augusti 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
detta e kanon gott!!!! men det skulle kunna tillsättas lite salt för att bli perfekt.
Kanon gott bröd och enkelt att göra
BÄSTA BRÖDET skulle jag vilja kalla detta. Brödet blev jättegott och enklare kan det inte bli. Själv bytte jag ut vetemjölet mot mörkt lantbrödsmjöl och slopade sirapen. Mixade ner 1 påse ICA:s höstmix med bl.a fikon, päron & aprikoser istället för russin...MUMS!
Supegott bröd.....lätt att göra =)
Jättejättegott frukostbröd, 5p, o tack för receptet.
Väldigt gott och mättande bröd! Lika gott nybakat som upptinat ur frysen. Super gott! 5 av 5 i betyg!
Alldeles för kletigt för min smak. Hade det till och med i ugnen 70 minuter..
tja, det är ett bröd som inte direkt är torrt, men ibland krävs det en lite längre stund i ugnen, beroende på vilken ugn man har. Kanske var smeten för lös från början?
Ingen som har en näringstabell för detta bröd?
Kan man kalla det GI-bröd när det är sirap i?
Skulle inte kalla det GI bröd, men det ser gott ut!
GI bröd med 10 dl vetemjöl?Finns väldigt många recept på bröd här som är helt utan vetemjöl och sirap...