Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nyttigt saftigt lingonbröd

(2 kommentarer)  
Nyttigt saftigt lingonbröd Nyttigt saftigt lingonbröd
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Ett mycket saftigt bröd med mycket fibrer som smakar himelskt! Behöver dessutom varken knådas eller jäsa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda först alla torra ingredienser i en bunke. Blanda sedan ner sirap och lingonsylt. Smält sedan smöret och blanda ner det och ca 4 dl vatten. Tillsätt mer vatten om så behövs. Smöra och bröa en brödform(ca 10x30cm) och häll därefter i smeten. Grädda i ugnen i ca 1 timme, sänk värmen till 150 grader efter 30 minuter. Kolla brödet efter 1 timme med en sticka, om det fastnar deg på stickan måste den vara inne längre, ca 10 minuter till. När brödet är klart, ta ut det ur formen och låt vila under bakduk tills det har svalnat. Detta för att den ska få en mjuk skorpa, om skorpan ska vara hård ska det vila utan bakduk.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Cello79 13 oktober 2011

    Det här var ett riktigt gott bröd! Jag hade färska lingon i och det gick ju också fint.

  • magyarisch 6 november 2012

    Hmm.. jag följde receptet enligt ovanför men mitt blev mörkt?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.