Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nässelbröd

 
Skriv ut

Har ni mycket brännässlor i era rabatter? Då kan ni i så fall passa på att göra nässelbröd eller kanske en nässelsoppa? De är nämnligen riktiga mineralbomber och innehåller en hel del C-vitamin. Nässlorna är bl.a. vår mineralrikaste grönsak. Jag plockade med mig ett gäng nässlor från mamma och bakade ett saftigt nässelbröd, riktigt gott blev det! Detta recept ger två bröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förväll nässlorna: Koka upp 6 dl vatten, tillsätt nässlor, låt småkoka 3 minuter. Sila av vattnet men spara det till brödet och låt svalna av lite. Finhacka nässlorna och ställ åt sidan.
  2. Smula ner jästen i en bunke, tillsätt lite av nässelvattnet och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av vattnet och de övriga ingredienserna och nästan allt mjöl, spara lite till utbaket. Arbeta degen smidig och låt jäsa under duk i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Stjälp upp degen på mjölat bord och baka ut den till två limpor. Lägg på plåt med bakplåtspapper, snedskåra brödet och låt jäsa i ca 30 minuter.
  4. Pensla brödet med vatten och strö över flingsalt Grädda brödet i nedre delen i ugnen i ca 40 minuter, låt svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.