Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nötäppelpaj med citron och knäck topping!

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

God syrlig äppelpaj med nötter och smultäcke.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225°
  2. Kärna ur och klyfta äpplena. Lägg i en pajform. Strö över socker, citronskal och saft. Bryt över valnötterna strö på lagom med kanel.
  3. Låt smöret smälta i en kastrull. Blanda ner socker, havregryn, vetemjöl, vaniljsocker och ströbröd.
  4. Smula degen över äpplena i formen strö på ströbröd och ringla över lagom med sirap och av sluta med socker.
  5. Grädda i ugnen i ca 25 minuter tills pajen fått fin färg.
  6. Servera med vaniljsås eller glass.
  7. Njut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.