Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Öländsk äppelmarängpaj

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

God paj från pristävling.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl och bakpulver. Mixa i smöret till en smulig massa. Sedan en äggula i taget till en hanterlig deg.
  2. Tryck ut den i en stor smord pajform ca 26 cm i diameter. Gärna med löstagbar kant. Picka bottnen och tryck till kanterna med gaffel.
  3. Förgrädda i 175 grader mitt i ugnen 15 minuter.
  4. Skala och tunnklyfta äpplena, koka dem mjuka med sockret på svag värme under lock. Tag ut pajskalet och sänk värmen till 100 grader.
  5. Vispa vitorna och sockret med fettfria redskap till styvt skum. Fyll pajskalet med äppelkompotten, fördela marängsmeten ovanpå.
  6. Grädda ca 30 min i nedre delen av ugnen. Servera ljummen eller kall.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.