Öländsk getostkräm

Servera krämen i portionsformar med smulad getost, rostade hasselnötter eller mandlar
Denna goda kräm har jag fått tillsammans med olika goda bröd när jag har ätit Finsmakarmeny på Borgholms Hotell, på Öland, där Karin Fransson är kock

Öländsk getostkräm
Källa: Per Björn
Uppladdad av: ros
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

1 blad gelantin
3 dl vispgrädde
1 vitlöksklyfta, finriven
Några kvistar citrontimjan eller en liten kvist rosmarin
80-100 g öländsk getost eller fetaost, rumsvarm
Salt
Vitpeppar, nymalen

Betyg (0 röster)
Antal personer
4-6
Visningar:
932
Sparat:
14

Gör så här

Lägg gelantinbladet i blöt.

Koka upp grädde och tillsätt vitlöken och örterna.
Låt sjuda i cirka två minuter.

Ta av kastrullen från värmen, sila av och rör ner getosten.
Vispa slätt och rör ner det urkramade gelantinbladet medan smeten fortfarande är varm.
Smaka av med salt och peppar.

Sila smeten, häll upp i portionsformar, 4-6 stycken, och ställ kallt i minst tre timmar.

Lycka till. Njut.

LIKNANDE RECEPT

Getostkräm recept
över 2 månader
av MrsC
över 2 månader
av h_nna_
över 2 månader
av jas65
över 2 månader
över 2 månader
av tina62
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.