- Serverar: 2 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Dessa kroppkakor görs på färskt sidfläsk som får ligga och dra kryddpeppar och lök i kylen över natten.
Instruktioner
- Fyllning:
Skär fläsket i små tärningar och finhacka löken. Krossa kryddpepparn. Blanda ihop fläsk, lök, kryddpeppar och salt i en skål. Ställ in i kylen natten före.
- Potatissmet:
Skala och riv den råa potatisen. Lägg det rivna i en handduk och vrid ur vätskan i en skål. Tag vara på stärkelsen som lägger sig i botten på skålen, slå av resten av vätskan. Blanda det rivna med stärkelsen. Riv också den kokta potatisen. Blanda ihop allt med mjöl och salt.
- Forma bullar (6-7 cm i diameter) av potatissmeten med en matsked fyllning i mitten. Koka upp kroppkakorna och sjud sakta i ca 1 timme. Servera med lingonsylt eller lite smält smör och grädde.
Publicerat den
18 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar