Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Öländska Kroppkakor

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Dessa kroppkakor görs på färskt sidfläsk som får ligga och dra kryddpeppar och lök i kylen över natten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fyllning: Skär fläsket i små tärningar och finhacka löken. Krossa kryddpepparn. Blanda ihop fläsk, lök, kryddpeppar och salt i en skål. Ställ in i kylen natten före.
  2. Potatissmet: Skala och riv den råa potatisen. Lägg det rivna i en handduk och vrid ur vätskan i en skål. Tag vara på stärkelsen som lägger sig i botten på skålen, slå av resten av vätskan. Blanda det rivna med stärkelsen. Riv också den kokta potatisen. Blanda ihop allt med mjöl och salt.
  3. Forma bullar (6-7 cm i diameter) av potatissmeten med en matsked fyllning i mitten. Koka upp kroppkakorna och sjud sakta i ca 1 timme. Servera med lingonsylt eller lite smält smör och grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.