Öländska Kroppkakor

Dessa kroppkakor görs på färskt sidfläsk som får ligga och dra kryddpeppar och lök i kylen över natten.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: kroppkakor, kak
Betyg (2 röster)
Antal personer
2 st
Öländska Kroppkakor

Gör så här

Fyllning:
Skär fläsket i små tärningar och finhacka löken. Krossa kryddpepparn. Blanda ihop fläsk, lök, kryddpeppar och salt i en skål. Ställ in i kylen natten före.

Potatissmet:
Skala och riv den råa potatisen. Lägg det rivna i en handduk och vrid ur vätskan i en skål. Tag vara på stärkelsen som lägger sig i botten på skålen, slå av resten av vätskan. Blanda det rivna med stärkelsen. Riv också den kokta potatisen. Blanda ihop allt med mjöl och salt.

Forma bullar (6-7 cm i diameter) av potatissmeten med en matsked fyllning i mitten. Koka upp kroppkakorna och sjud sakta i ca 1 timme. Servera med lingonsylt eller lite smält smör och grädde.

Ingredienser (för måttangivelser vänligen logga in)

Färsk sidfläsk, Gul lök, Kryddpepparkorn, Salt, Potatis, Potatis, Vetemjöl, Salt
Visningar:
8846
Sparat:
127

LIKNANDE RECEPT

Kroppkakor recept
Kroppkakor
av miha
över 2 månader
Mammas kroppkak
av anluk
över 2 månader
Lottas klassisk
över 2 månader
Kroppkakor
över 2 månader
Stekta kroppkak
av tinah
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.