Öländska Kroppkakor

Dessa kroppkakor görs på färskt sidfläsk som får ligga och dra kryddpeppar och lök i kylen över natten.

Öländska Kroppkakor
Källa: egen bild
Uppladdad av: leolsson
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

Fyllning:
1 hg sidfläsk (ej rimmat) skuret i små tärningar
½ gul lök
10 kryddpepparkorn
½ tsk salt

Potatissmet:
5 medelstora potatisar ca ½ kilo (inte nypotatis)
2 medelstora kokta potatisar
1 dl vetemjöl
1 tsk salt

Betyg (2 röster)
Antal personer
2 st
Visningar:
6825
Sparat:
108

Gör så här

Fyllning:
Skär fläsket i små tärningar och finhacka löken. Krossa kryddpepparn. Blanda ihop fläsk, lök, kryddpeppar och salt i en skål. Ställ in i kylen natten före.

Potatissmet:
Skala och riv den råa potatisen. Lägg det rivna i en handduk och vrid ur vätskan i en skål. Tag vara på stärkelsen som lägger sig i botten på skålen, slå av resten av vätskan. Blanda det rivna med stärkelsen. Riv också den kokta potatisen. Blanda ihop allt med mjöl och salt.

Forma bullar (6-7 cm i diameter) av potatissmeten med en matsked fyllning i mitten. Koka upp kroppkakorna och sjud sakta i ca 1 timme. Servera med lingonsylt eller lite smält smör och grädde.
Dela

LIKNANDE RECEPT

Kroppkakor recept
över 2 månader
över 2 månader
av miha
över 2 månader
av tinah
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.