Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

På torget, bland annat här stan, står en kille och säljer frukt och grönt från Öland och han delar gärna med sig av frugans recept. Detta på nypotatis tycker jag är jättegott har serverat med ugnsbakad lax, eller tex ostgratinerad fläskfilé

Ingredienser

Instruktioner

  1. Välj ut stora potatisar , jag köpte en sort som hette Maria Bard.
  2. Tvätta och skrubba dem väl och dela dem på mitten på längden, torka gärna av dem så att snitt ytan inte är så blöt.
  3. Pensla en ugnsäker form med olivolja samt pensla också snittytan på potatisarna, och lägg dem med snittytan uppåt i formen.
  4. Strö på salt och kryddor . Baka i ugnen 200 grader ca 30 minuter
  5. Har serverat med ugnsbakad portionslax kryddad med salt och peppar. Och en god crème fraiche sås till
  6. .

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.