Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ölvåfflor - till förrätter

 
Ölvåfflor - till förrätter Ölvåfflor - till förrätter
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Goda frasiga våfflor som passar med valfri röra till förrätt. På bilden med ostchampinjonröra. Sylt och grädde tror jag inte är någon bra idé.

Ingredienser

Instruktioner

Smält smöret och låt det svalna av medan ni rör ihop smeten. Blanda vetemjöl, salt, socker och bakpulver i en bunke. Häll i mjölken och vispa till en klumpfri smet. Tillsätt ägg och öl och vispa ihop. Rör sist ner det avsvalnade smöret. Häll ca 1 dl smet i ett varmt våffeljärn och grädda vackert bruna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.