Det här är en favorit för mig bland efterrättspajer!
Den är värd all tid det tar att göra den - så våga prova! :)
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda smöret med äggulorna, blanda sedan i mjöl och socker och forma till en deg (jag föredrar att göra deg i matberedare, men det är ju en smaksak).
- Tryck ut degen i en pajform, helst med löstagbar botten/kanter. Nagga botten med en gaffel och grädda pajskalet i ca 30 minuter, eller tills det fått färg (tog ca 20 minuter för mig). Ställ formen åt sidan så länge.
- Skala mangon och skär bort allt fruktkött runt kärnan. Mixa allt fruktkött i matberedaren tills det blir som puré. Pressa purén med hjälp av baksidan på sked genom en finmaskig sil. Pressa ut så mycket vätska som möjligt (det blir en hel del om man har tålamod att pressa i omgångar).
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
- Blanda vätskan från mango, grädde, socker, citronsaft och citronskal i en kastrull och låt det hela koka upp.
- Krama ur gelatinbladen och vispa ner i smeten. Rör ordentligt så att all gelatin löser sig.
Häll fyllningen i pajskalet och ställ pajen kallt över natten att stelna.
- Lossa pajen från formen och dekorera med kiwi eller annan frukt/bär.
Njut!
Publicerat den
16 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar