- Serverar: 6-10 portioner
- Tid: 1 timme 40 minuter
Skriv ut
Ett i mitt tycke väldigt gott bröd. Ett stort eller två mindre bröd räcker degen till - och det blir knappast några rester ...
Instruktioner
- Rör ut jästen med lite av vattnet i en degbunke, häll sedan på resten av vattnet.
- Grovhacka oliverna. Arbeta in dem och övriga ingredienser. Arbeta till sist in så mycket vetemjöl att degen släpper bunken utan att kladda.
Arbeta degen kraftigt i 5-10 min i bunken eller i maskin. Jäs degen övertäckt i 30-45 min i rumstemperatur
- Knåda degen kraftigt på bakbordet i 5-10 minuter - brödet blir godast om degen arbetas rejält. Forma ett eller två bröd av degen, stryk lite mjöl på ovansidan.
- Sätt ugnen på 225 grader och låt brödet jäsa på plåt med bakpapper i 20-30 minuter.
- Grädda brödet i nedre halvan av ugnen i 30-35 minuter eller tills det känns klart. Låt brödet svalna på galler.
Publicerat den
21 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar