Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Örtbröd med oliver

 
  • Serverar: 6-10 portioner
  • Tid: 1 timme 40 minuter
Skriv ut

Ett i mitt tycke väldigt gott bröd. Ett stort eller två mindre bröd räcker degen till - och det blir knappast några rester ...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ut jästen med lite av vattnet i en degbunke, häll sedan på resten av vattnet.
  2. Grovhacka oliverna. Arbeta in dem och övriga ingredienser. Arbeta till sist in så mycket vetemjöl att degen släpper bunken utan att kladda. Arbeta degen kraftigt i 5-10 min i bunken eller i maskin. Jäs degen övertäckt i 30-45 min i rumstemperatur
  3. Knåda degen kraftigt på bakbordet i 5-10 minuter - brödet blir godast om degen arbetas rejält. Forma ett eller två bröd av degen, stryk lite mjöl på ovansidan.
  4. Sätt ugnen på 225 grader och låt brödet jäsa på plåt med bakpapper i 20-30 minuter.
  5. Grädda brödet i nedre halvan av ugnen i 30-35 minuter eller tills det känns klart. Låt brödet svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.