Örtbröd med oliver

Ett i mitt tycke väldigt gott bröd. Ett stort eller två mindre bröd räcker degen till - och det blir knappast några rester ...

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: bröd

Ingredienser

50 g jäst (helst färsk)
5 dl ljummet vatten, ca 37 gr
Ca 1 dl kärnfria svarta oliver (eller gröna eller blandat)
2 msk olivolja
3 tsk salt
2 msk färsk oregano eller 1 msk torkad
4 dl rågsikt
Ca 12 dl vetemjöl eller vetemjöl special

Betyg (0 röster)
Antal personer
6-10
Visningar:
352
Sparat:
3

Gör så här

Rör ut jästen med lite av vattnet i en degbunke, häll sedan på resten av vattnet.

Grovhacka oliverna. Arbeta in dem och övriga ingredienser. Arbeta till sist in så mycket vetemjöl att degen släpper bunken utan att kladda.
Arbeta degen kraftigt i 5-10 min i bunken eller i maskin. Jäs degen övertäckt i 30-45 min i rumstemperatur

Knåda degen kraftigt på bakbordet i 5-10 minuter - brödet blir godast om degen arbetas rejält. Forma ett eller två bröd av degen, stryk lite mjöl på ovansidan.

Sätt ugnen på 225 grader och låt brödet jäsa på plåt med bakpapper i 20-30 minuter.

Grädda brödet i nedre halvan av ugnen i 30-35 minuter eller tills det känns klart. Låt brödet svalna på galler.

LIKNANDE RECEPT

Örtbröd recept
av Voikka
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
av majamia
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.