Här möts smaken av färska örter och citron med den goda sältan som bacon ger. Ett gott potatismos med getost och spenat passar bra till.
Instruktioner
- Putsa filén fri från senor och hinnor. Skär i 2 centimeter tjocka skivor. Lägg plastfolie över och banka försiktigt ut köttet med handen eller en kastrull till cirka 2 millimeters tjocklek. Krydda köttet med salt och peppar.
- Blanda vitlök, rosmarin och citronskal.
Fördela örtblandningen på köttskivorna och vik/rulla ihop.
- Dela baconskivorna på längden. Vira en baconbit runt varje rulad.
- Bryn ruladerna runt om i smör, börja med skarven nedåt. Sänk värmen och efterstek tills köttet är genomstekt.
- Potatismos:
Skala potatisen och skär i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten, cirka 15 minuter. Häll av kokvattnet.
- Mosa potatisen med en potatisstöt eller elvisp.
- Värm mjölken. Blanda moset med varm mjölk och vispa det fluffigt. Smaka av med salt och peppar.
- Fräs 250 g spenat i smör tills den precis sjunker ihop. Vänd ner spenat och smulad ost i moset.
- Lycka till!
Publicerat den
27 mars 2010
Liknande recept
Skriv kommentar