Garnera med rivet citronskal och några kvistar färska örter så blir det både snyggt och gott.
Ingredienser
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Instruktioner
- Putsa fläskfilén och gör ett snitt på längden cirka 1 cm tjockt. Fortsätt skära den platt som en rulltårtsbotten.
- Salta och peppra köttet. Hacka örterna till fyllningen och blanda med rivet citronskal. Strö blandningen över ytan på köttet.
- Rulla samman köttet som en rulltårta och bind upp det med bindgarn, men inte så hårt att det blir "midjor" efter garnet.
- Bryn köttet runt om i smör i en stekpanna som tål ugnsvärme. Fortsätt stekningen i ugnen tills innertemperaturen är 65-70º. Ugnstemperatur 175*
- Ta bort bindgarnet och skär upp köttet i skivor. Koka upp crème fraiche, lagalätt och smör under omrörning. Smaksätt med citron, salt och peppar.
Publicerat den
6 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar