Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Örtfylld fläskfilé med crème fraichesås

 
  • Serverar: 3-4 portioner
Skriv ut

Garnera med rivet citronskal och några kvistar färska örter så blir det både snyggt och gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa fläskfilén och gör ett snitt på längden cirka 1 cm tjockt. Fortsätt skära den platt som en rulltårtsbotten.
  2. Salta och peppra köttet. Hacka örterna till fyllningen och blanda med rivet citronskal. Strö blandningen över ytan på köttet.
  3. Rulla samman köttet som en rulltårta och bind upp det med bindgarn, men inte så hårt att det blir "midjor" efter garnet.
  4. Bryn köttet runt om i smör i en stekpanna som tål ugnsvärme. Fortsätt stekningen i ugnen tills innertemperaturen är 65-70º. Ugnstemperatur 175*
  5. Ta bort bindgarnet och skär upp köttet i skivor. Koka upp crème fraiche, lagalätt och smör under omrörning. Smaksätt med citron, salt och peppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.