Örtfylld kycklingfilé med fetaost och ajvarsås

Tips: I stället för färska örtkryddor kan man använda 1–2 teskedar torkade färdigblandade örtkryddor, till exempel pizzakrydda med oregano, basilika och mejram.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: kyckling

Ingredienser

4 kycklingfiléer
Ca 100 g fetaost
2 msk crème fraiche
1–2 vitlöksklyftor
3 soltorkade, marinerade tomater
2 msk hackad färsk oregano
1 tsk hackad färsk rosmarin
1 tsk hackade färska timjankvistar
1–2 krm chiliblandning (Knorr)
Pepparmix
Salt
1 msk smör eller margarin

Sky:
1 dl vatten
1 dl vitt vin
1 msk ljus soja

Ajvarsås:
2 dl matlagningsyoghurt
3 msk ajvar relish, mild
salt
svartpeppar
Att servera till:
råstekta potatisklyftor med smålök och svamp
salladsblandning

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Visningar:
1376
Sparat:
14

Gör så här

Skär bort eventuellt fett från kycklingfiléerna. Skär en djup ficka i varje filé.
Mosa fetaosten tillsammans med crème fraiche. Skala och pressa i vitlöken. Finhacka och tillsätt tomaterna.
Blanda de finhackade örtkryddorna med osten och tillsätt chiliblandningen. Stoppa in ostfyllningen i varje ficka. Fäst ihop med tandpetare.
Gnid in kycklingfiléerna med pepparmix och salta. Bryn dem runt om i matfettet i en stekpanna. Flytta över köttet i en ugnssäker form. Vispa ur stekpannan med vatten och vitt vin. Smaksätt med soja och häll skyn i formen.
Stek rätten mitt i ugnen i 175 grader, 20–25 minuter, tills köttet är helt genomstekt.

Ajvarsås:
Rör samman yoghurt och ajvar. Smaksätt med salt och peppar.

Bjud med potatisklyftor, små stekta lökar, champinjoner, ajvarsås och sallad.

LIKNANDE RECEPT

Kycklingfilé recept
av Cayene
över 2 månader
av sos1
över 2 månader
över 2 månader
av Marre73
över 2 månader
av Marre73
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

över 2 månader